Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Despre noi

Începând din anul 2000, Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” desfăşoară o amplă activitate editorială în domeniul artei teatrale:

  • Reeditarea operei lui Camil Petrescu în cadrul unei colecţii de autor
  • Editarea revistei Teatrul azi   
  • Editare carte de specialitate (monografii, studii teoretice, colecţii de publicistică, antologii de dramaturgie clasică şi contemporană)

Până acum au fost lansate şase serii, însumând peste 50 de volume-supliment ale revistei Teatrul azi.
Volumele sunt cofinanţate de importante instituţii şi organisme culturale (UNITER, AFCN, Institutul Cervantes, Institutul Camões, Bureau du livre ş.a.) şi de importante festivaluri din ţară (Festivalul Shakespeare, Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, Festivalul „Zile şi Nopţi de Teatru European” de la Brăila, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu ş.a.).
Fundaţia organizează în întreaga ţară evenimente de promovare a acestor cărţi:  lansări, spectacole-lectură, întâlniri şi conferinţe.

Revista Teatrul azi este un proiect editorial iniţiat în 1998 de criticul de teatru şi publicistul Florica Ichim.
Apare, de peste zece ani, cu sprijinul generos şi constant al UNITER şi, sporadic, al Ministerului Culturii.
De-a lungul acestui deceniu, s-a impus ca singurul periodic de specialitate ce reflectă la zi, cvasi-exhaustiv, fenomenul teatral românesc.
În structura revistei, actualitatea scenei (de teatru, dar şi de balet, dans contemporan sau operă) şi personalitatea creatorului constituie preocupări predominante, dovadă numeroasele cronici de spectacol şi interviuri-portret. Fiecare apariţie oferă însă şi dosare tematice, rubrici de eseu şi istorie teatrală (restituiri), recenzii, traduceri şi corespondenţe din lume (mai ales din spaţiul european).
Redacţia acordă o atenţie deosebită materialelor iconografice, încercând să constituie astfel o arhivă care va sta la baza celui mai ambiţios proiect al Fundaţiei: constituirea Centrului naţional de arhivare, documentare şi cercetare a artei teatrale româneşti.

Revista Teatrul azi este distribuită abonaţilor; în teatrele din întreaga ţară, în reţeaua bibliotecilor şi a universităţilor cu secţii de învăţământ teatral; la Institutele Culturale Româneşti din străinătate.

Parteneri