Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Trei seri cu actorul polonez Janusz Stolarski

Trei seri cu actorul polonez Janusz Stolarski

Vineri 27, sâmbătă 28 şi duminică 29 noiembrie, de la ora 19.30, Clubul La Scena din Calea Călăraşilor nr. 55 îl are ca invitat pe reputatul actor polonez Janusz Stolarski. Acesta va apărea în faţa publicului bucureştean în trei ipostaze: cea a unui artist din show-businessul american, în Răzbunarea Pantofiorilor Roşii de Philip-Dimitri Galas, cea a filozofului Friedrich Nietzsche, un personaj atins de geniu, dar şi de nebunie, în Ecce homo (o adaptare a textului gânditorului german), şi cea a unui individ văzut ca simbol a societăţii, care prin intermediul muzicii îşi povesteşte destinul în KOD-inspiraţii.

Janusz Stolarski a absolvit Academia de Teatru din Cracovia, colaborând de-a lungul timpului cu teatre poloneze de prestigiu precum Teatrul Polski, Teatrul Ósmego Dnia, Teatrul Usta-Usta şi Teatrul Polonez de Dans din Poznań, Teatrul de Stat din Kielce, Teatrul STU din Cracovia. Din 2006 este angajat al Teatrului Studio din Varşovia.

Spectacolele sale au fost distinse cu premii importante la mari festivaluri naţionale şi internaţionale de teatru. Printre cele mai recente premii acordate în 2009 se numără Grand Prix la cea de-a XI- ediţie a Festivalului Internaţional de Monodrame din Bitolia, Macedonia, Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Monodrame ale Statelor Baltice MONOBALTJA din Kovno, Lituania, ambele pentru spectacolul Ecce homo.

 

(din comunicatul Institutului Polonez din Bucureşti)