Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Teatrul Naţional din Sofia şi Alexander Morfov la TNB

Teatrul Naţional din Sofia şi Alexander Morfov la TNB

Luni, 2 martie, ora 19, Teatrul Naţional din Bucureşti prezintă la Sala Mare spectacolul Exilaţii după Ivan Vazov, în regia cunoscutului regizor bulgar Alexander Morfov.

Teatrul Naţional din Sofia aduce la Bucureşti un spectacol aclamat în aceeaşi măsură de către critici şi public, câştigător a numeroase premii. Bazat pe nuvela din 1884 Nedoriţii, neiubiţii de Ivan Vazov, „patriarhul literaturii bulgare” şi pe alte câteva texte, Exilaţii prezintă vieţile câtorva refugiaţi săraci ajunşi în România cu gândul de a declanşa o revoluţie pentru a-şi elibera ţara de asuprirea otomană. Deziluzionat de lăcomia şi consumismul rapace care au copleşit Bulgaria în ultimii 20 de ani, Morfov reuşeşte să exprime absurditatea goanei după bani „uşor câştigaţi” şi lipsa bucuriei de a trăi a sud-est-europeanului contemporan.

Luni, 1 martie, ora 11.00 , la Sala 99 (parterul Sălii Amfiteatru) a TNB va avea loc o conferinţă de presă cu ocazia prezentării spectacolului. Participă: Ilinca Tomoroveanu, director adjunct artistic TNB, Pavel Vasev, director artistic şi Alexander Morfov, prim regizor al Teatrului „Ivan Vazov” şi totodată regizorul spectacolului, împreună cu actriţele Reni Vrangova şi Sara Morfova (9 ani). 

(din comunicatul de presă la TNB)