Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

odeon. art 5: Zilele Culturii Israeliene

PROGRAM

20 octombrie, ora 19.00

Vernisaj afişe de teatru israelian

ONE WOMAN SHOW LIA KÖNIG, Teatrul Habima (Tel Aviv)

 

Lia König s-a născut în Polonia, iar după cel de-al II-lea război modial a venit în România, unde a studiat actoria la Institutul de Teatru din Bucureşti. A fost angajată a Teatrului Evreiesc din capitală. În 1961 a emigrat în Israel, devenind prima doamnă a teatrului israelian, actriţă renumită a Naţionalului israelian – Teatrul Habima din Tel-Aviv, unde activează şi în prezent.

În 1987, Lia König a primit Premiul Israel, cea mai înaltă distincţie de stat.

Recitalul care va fi prezentat la Teatrul Odeon cuprinde o serie de monoloage din rolurile de succes pe care le-a jucat de-a lungul carierei la Teatrul Habima, într-un spectacol omagiu dedicat acestuia, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de existenţă.

 

21 octombrie, 19.00

EMIL AYBINDER QUARTET & HANNY LIVNE (Tel Aviv)

Concert de muzică tradiţională

 

Emil Aybinder s-a născut la Chişinău, iar în 1990 a emigrat în Israel. În anul 2000, a înfiinţat Departamentul de acordeon al Academiei de Muzică şi Dans din Ierusalim. În 2002 a câştigat premiul Ministerului Culturii, Ştiintei şi Sportului, oferit de primul-ministru israelian.

Concertul se va concentra pe muzica tradiţională din Israel, Franţa, Balcani şi America de Sud. Maestrul Emil Aybinder a orchestrat cântecele tradiţionale în felul său unic de a înţelege lumea şi a creat un amestec de ritmuri sălbatice şi sunete melancolice.

 

 

22 octombrie, 19.00

Conferinţă despre teatrul israelian de azi

susţinută de prof.univ. Andrei Strihan (Tel Aviv)

32 MINUTE DE DRAGOSTE, spectacol de dans de Amit Goldenberg & Yaara Dolev (Tel Aviv)

 

Prof. Univ. Andrei Strihan, doctor în estetică, a fost profesor la Institutul de Teatru din Bucureşti (1950-1976) şi la Facultatea de Arte din Tel Aviv. Este autorul a numeroase cărţi şi studii de teoria şi istoria teatrului publicate în Israel, Franţa, Germania, Marea Britanie, Brazilia, Italia, Chile şi România.

 

Yaara Dolev şi Amit Goldenberg sunt câştigători ai Bienalei pariziene de dans.

În acest spectacol, ei caută inocenţa într-o lume care a pierdut speranţa, o lume în care televiziunea ne anulează sensibilitatea în numele ratingului.

Cu o coordonare perfectă pe scenă, cei doi artişti creează o nouă lume, bogata în imagini, care aduce spectatorii în viaţa unui cuplu, cu visele, coşmarurile şi speranţele lui, şi mai ales cu încercarea de a rămâne echilibrat.

 

23 octombrie, 19.00

lansarea antologiei Dramaturgi israelieni de azi editată de Fundaţia “Camil Petrescu”

spectacol lectură ZIUA IERTĂRII de Hanna Azoulay-Hasfari, regia Mara Roşu

Intrarea liberă

 

Program organizat împreună cu Ambasada Statului Israel