Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Praful nevăzut din cotloanele vieţii noastre de Mirela Sandu (Auto de Ernesto Caballero – Teatrul „Tony Bulandra“ din Târgovişte)

[...]

Cu ani în urmă, o bună prietenă m-a invitat la Cluj să văd spectacolul în care juca. Am ajuns până acolo dar, cu 10 minute înainte de începere, am aflat cu stupoare că reprezentaţia s-a suspendat din lipsă de spectatori. Mi-am amintit de această întâmplare în drum spre Teatrul „Tony Bulandra“ din Târgovişte. Mergeam pentru prima oară în acest oraş şi nu ştiam la ce să mă aştept. Mă gândeam că fiind un teatru care funcţionează doar de câţiva ani, publicul nu este încă format şi nu vor fi mulţi spectatori. Doar că, de data asta distanţa faţă de Bucureşti nu era atât de mare şi oricum îmi doream să văd oraşul, astfel că, oricum, nu voi merge degeaba.
Din fericire, încă din foaier am constatat că temerile mele erau total nefondate. La cea mai recentă premieră a teatrului sala a fost plină, ba chiar s-au pus şi scaune suplimentare. Cei veniţi erau în marea lor majoritate tineri. Interesată de reacţia lor, pe parcursul spectacolului i-am privit de mai multe ori: erau curioşi şi deschişi propunerilor, receptivi la umorul fin al textului şi la jocul bun al actorilor.

[...]