Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Albastru de Miro de Ion Cazaban (Miró: Aceasta este culoarea visurilor mele, scenariul Horaţiu Mihaiu – Teatrul „Tony Bulandra“, Târgovişte)

De peste un deceniu, scenograful Horaţiu Mihaiu rămâne, la noi, unicul „autor“ în teatrul-imagine/de imagine. Ce a realizat el în această direcţie ar fi atras ­altundeva mai mult decât obişnuitele cronici de consemnare, ar fi trezit opinii contro­versate, capabile să distingă particularităţile unei tendinţe teatrale, care, în timp, s-a impus cu suficiente argumente teoretice şi probe practice lămuritoare. Pentru că, aşa cum este lesne de observat, teatrul a fost imagine scenică totdeauna, afir­mându-se în privirea spectatorului, venit să vadă. De astă dată însă, diferenţa este în ceea ce vede – implicit în ce şi cât aude spectatorul. Să ne gândim numai la revelaţiile scenice datorate lui Robert Wilson.[...]