Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Doi actori neobosiţi de Elisabeta Pop (A fost odată un rege numit Mathias, scenariul de Kiss Törék Ildikó – Kiss Studio, Oradea)

[...]

În primăvara viitoare, primul şi singurul teatru maghiar privat din România – KISS STUDIO Oradea – va implini 15 ani de existenţă, ceea ce, să recunoaştem, e o performanţă.
E aproape un act de eroism să rezişti cu încăpăţânare atâţia ani, în condiţiile pe care le ştim foarte bine, cu sponsori din ce în ce mai rari şi mai strânşi la pungă, cu piedici de tot felul, cu un repertoriu care trebuie musai să fie de ţinută, dar să şi atragă publicul, (căci fără el ce raţiune ar mai avea demersul lor?), piesele să aibă o distri­buţie relativ mică, decor uşor de montat şi nu foarte costisitor, pentru că transportul e scump, adică totul ca în gluma aceea cu „şi frumoasă şi devreme-acasă“.

[...]