Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

„Un Švejk melancolic" de Adrian Mihalache („Galaxia Švejk", scenariul de Al. Hausvater – Teatrul „Ţăndărică“, Bucureşti)

De la Umor pe sfori încoace, teatrul de păpuşi şi marionete încântă şi pe adulţi. Un spectacol adresat în primul rând acestora din urmă este Galaxia Švejk, de la Teatrul „Ţăndărică“, scris şi regizat de Alexander Hausvater. Ideea este că faimosul personaj ar fi un om al tuturor timpurilor şi spaţiilor. Deşi pare, la început, un fel de extraterestru aflat în periplu galactic (un ET al lui Spielberg), Švejk trăieşte în faţa noastră episoadele binecunoscute din carte. Noutatea abordării lui Alexander Hausvater nu stă în inventarea unor noi aventuri ale celebrului personaj, ci în schimbarea de tonalitate. Švejk este, aici, un melancolic, iar peripeţiile sale sunt mai curând amare decât comice.