Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

„Nu numai Copenhaga” de Nicolae Prelipceanu (Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“, Timişoara – „Copenhaga” de Michael Frayn)

(…)

Fireşte, problema rămâne deschisă, dar ea este condusă cu mare măiestrie de dramaturg, măiestrie preluată de creatorii spectacolului Teatrului Naţional din Timişoara. În excelentul şi substanţialul caiet-program al spectacolului, dna Codruţa Popov selectează un fragment elocvent din scrierile lui Werner Heisenberg: „Noi toţi am luat parte la dezvoltarea ştiinţelor moderne ale naturii. Această dezvoltare este un proces pentru care omenirea s-a decis acum câteva secole [...] Ştiam din experienţă că acest proces poate duce spre bine sau spre rău, dar eram convinşi – iar acest lucru ţine în special de credinţa în progres a secolului al XIX-lea – că odată cu sporirea cunoaşterii, binele va domina şi că posibilele consecinţe rele vor putea fi ţinute sub control [...] Participarea la acest proces de dezvoltare a ştiinţei nu poate fi considerat o vină [...]. Text care ne poate da de gândit, cum, de fapt, de gândit ne dă şi spectacolul Adei Lupu, al Ramonei Dumitrean, al lui Ion Rizea şi Ionuţ Caras.

(…)