Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Un Camil Petrescu necunoscut, de descoperit la FITPT Iași

Un Camil Petrescu necunoscut, de descoperit la FITPT Iași

După foarte tânărul Festival Internațional de Dramaturgie Contemporană „Verbarium” de la Chișinău (care a avut loc la începutul lunii septembrie), este rândul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (5-12 octombrie) să prilejuiască, la Iași, o întâlnire a noilor generații de cititori, oameni de teatru și spectatori cu opera lui Camil Petrescu, la 120 de ani de la nașterea scriitorului.

Luni, 6 octombrie, de la ora 12.30, la Sala Mică a Teatrului LuceafărulFlorica Ichim, redactor-șef al revistei „Teatrul azi” și editor al operelor camilpetresciene, va vorbi despre aspectele prea puțin cunoscute ale unei personalități remarcabile prin diversitatea preocupărilor (filosofie, teatru, roman, poezie, publicistică – doar câteva dintre ele) și va prezenta cele mai recente apariții editoriale din seria de autor a Fundației Culturale „Camil Petrescu”: ediția anastatică a revistei interbelice Cetatea literară și volumul „Caragiale în vremea lui” de Camil Petrescu – Procesul „tovarășului Camil” de Ion Vartic. În același context, va fi vernisată expoziția fotodocumentară oferită de Muzeul Național al Literaturii Române din București, iar actorii Aurelian Diaconu, Cristian Gheorghiu, Raluca Pintilie, Ionuț Gînju, Doina Iarcuczewicz și Radu Ștefan vor citi, în regia lui Constantin Brehnescu, singura operă comică, publicată postum, a lui Camil Petrescu, Papuciada sau povestea despre armata viteazului Papuc.

 

Programul complet al celei de-a șaptea ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (una consacrată Noilor realități teatrale) poate fi citit pe situl www.luceafarul-theatre.ro.