Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Repetiții deschise cu LEAR prefațate de o întâlnire cu Andrei Șerban și Ana Maria Narti

Repetiții deschise cu LEAR prefațate de o întâlnire cu Andrei Șerban și Ana Maria Narti

Vineri, 6 iulie 2012, prefațând repetițiile deschise cu noua variantă a spectacolului LEAR pus în scenă de Andrei Șerban, Fundația Culturală „Camil Petrescu” și revista Teatrul azi vor lansa, la Sala „Toma Caragiu” a Teatrului „Bulandra”, volumul SHAKESPEARE – TEXTUL CA PARTITURĂ DE JOC de Ana Maria Narti.

 

Cu acest prilej, Fundația Culturală „Camil Petrescu” și Teatrul „Bulandra” sunt onorate să vă invite la o întâlnire cu autoarea cărții și cu regizorul Andrei Șerban – întâlnire pusă sub semnul prieteniei care îi leagă și al viziunii lor novatoare asupra textelor shakespeariene.

 

Lansarea va avea loc în foaierul Sălii „Toma Caragiu” a Teatrului „Bulandra”, începând cu ora 18.45, și va fi urmată de o sesiune de autografe.

 

 

Aş recomanda unui tânăr regizor începător să găsească o colaboratoare pe măsură, cum Narti a fost pentru mine, care să-l ajute să descifreze textul şi să pună astfel baza pregătitoare, atât de necesară, înaintea oricărui spectacol shakespearian; ajutor fără de care un regizor îşi ia acelaşi risc comparativ cu al unui dirijor care se urcă la pupitru, în faţa unei orchestre, fără să fi studiat partitura. Pentru Shakespeare e nevoie să te pregăteşti, şi preferabil e să nu fii singur.

...

Tot ce are loc în teatrul lui Shakespeare e o metaforă - şi scopul pentru care Ana Maria Narti a scris această carte este să ne convingă pe toţi de necesitatea şi urgenţa de a înţelege această metaforă.

Andrei Șerban

 

Ana Maria Narti este autoarea volumelor Medeea lui Andrei Şerban (2007) şi Fiare, îngeri şi martiri. Însemnări despre seducţia totalitară (2010), publicate de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu”.