Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Ostermeier, Pennington, LeCompte – dialoguri în „Constelația Hamlet”

 

A șaptea ediție a Festivalului Internațional Shakespeare va face istorie prin ideea  constructorului său, Emil Boroghină, de a ne proiecta într-o veritabilă „constelație Hamlet” pentru două săptămâni (sau pentru o viață, dacă ținem seama de persistența în memorie a atâtor admirabile spectacole). Până la apariția lor în revista „Teatrul azi”, vă propunem, în pagini virtuale, pasionante dialoguri cu trei dintre eroii Festivalului nu demult încheiat.

http://www.teatrul-azi.ro/noutati/thomas-ostermeier-%E2%80%9Enu-mai-cred-cariera-romantica-lui-hamlet%E2%80%9D

http://www.teatrul-azi.ro/noutati/michael-pennington-despre-shakespeare-si-cehov-un-interviu-exclusivitate-pentru-%E2%80%9Eteatrul-azi

http://www.teatrul-azi.ro/noutati/elizabeth-lecompte-%E2%80%9Eceea-ce-voi-numiti-emotie-eu-numesc-semnificatie%E2%80%9D

 

Ediția a șaptea (23 aprilie – 9 mai) a Festivalului inițiat de Fundația Shakespeare și Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Traian Băsescu. Secțiunea bucureșteană a Festivalului a fost organizată în parteneriat de Institutul Cultural Român și ArCuB (Arta și Cultura Bucureștiului – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului București).