Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Apel campanie de crowdfunding „Liviu Ciulei, creatorul de teatru”

Apel campanie de crowdfunding „Liviu Ciulei, creatorul de teatru”

Dragi prieteni, de azi până pe 20 noiembrie, vom încerca să activăm comunitatea culturală în jurul unui proiect fără precedent. Dacă vom reuși, în luna decembrie vă vom invita cu mândrie la lansarea PRIMEI CĂRȚI DE TEATRU cofinanțate de cei cărora le este destinată. Nu am inițiat întâmplător campania în această perioadă de suprasaturație (agitație electorală, zeci de evenimente și festivaluri). Sunt momente când, suprasolicitați, riscăm să pierdem din vedere exact esențialul. Riscăm să uităm, de pildă, că luna aceasta se împlinesc trei ani de la dispariția lui LIVIU CIULEI (25 octombrie 2011), figura cea mai proeminentă a teatrului românesc contemporan. Arhitect, scenograf, actor și regizor, director și proiectant de teatre, profesor și animator, artist și teoretician, Ciulei a fost constructor prin vocație. Un constructor ale cărui „urme” riscă să dispară curând, dată fiind lipsa de apetit a celor care gestionează fondurile publice în România, fonduri niciodată suficiente pentru cercetare, recuperarea memoriei și arhive din care mișcarea teatrală actuală să se poată hrăni.

Avem nevoie de ajutorul vostru ca să ducem la bun sfârșit acest proiect editorial – pentru noi (Fundația Camil Petrescu) cel mai ambițios de până acum, ținând cont de activitatea prodigioasă a omului de teatru Ciulei (șase decenii de creație, pe trei continente), reflectată în numărul mare al materialelor de arhivă solicitate și primite din mai multe țări. Suma care ne-ar permite să tipărim cele TREI VOLUME trebuie strânsă în 45 de zile. Vă așteptăm pe platforma de crowdfunding www.we-are-here.ro, acolo unde veți găsi detalii despre proiect și recompensele prin care vrem să răsplătim fiecare contribuție. Dacă nu puteți contribui financiar, ne puteți ajuta semnalând campania cunoscuților voștri: trimiteți linkul http://www.we-are-here.ro/p/teatru-liviu-ciulei prin e-mail, postați-l pe un site, blog sau pe o pagină de Facebook!

E timpul să scriem istoria teatrului românesc! Și nu vom reuși decât împreună!