Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

2% pentru Fundația Culturală „Camil Petrescu”

2% pentru Fundația Culturală „Camil Petrescu”

La sfârșitul lui 2013, revista TEATRUL AZI, editată de FUNDAȚIA CULTURALĂ „CAMIL PETRESCU”, va împlini 15 ani de apariție neîntreruptă și aproape tot atâția de când derulează un program editorial unic în România. Un program care poate fi cuantificat, astăzi, în 7 serii și 85 de volume-supliment.

Din nefericire, în condițiile actuale, în loc să se constituie deja, așa cum ar fi fost firesc, în temelie a necesarului Centru naţional de arhivare, documentare şi cercetare a artei teatrale româneştipentru a cărui concretizare am făcut, în ultimii ani, nenumărate demersuri –, truda a zeci de istorici, critici și cercetători din domeniul teatrului se vede compromisă, iar consecințele sunt, fără îndoială, incalculabile pentru generații întregii.

Iată de ce apelăm la solidaritatea dumneavoastră, a celor direct interesați de fenomenul teatral – practicieni ori iubitori ai acestei arte –, reamintindu-vă că printr-un gest simplu puteți contribui la viitorul unei construcții vitale culturii române.

Direcționând către Fundația Culturală „Camil Petrescu” suma reprezentând 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2012: împiedicați să se aștearnă uitarea peste teatrul românesc și creatorii săi; dați o șansă singurei entități non-profit care suplinește, în acest moment, existența unui institut național de cercetare a artei scenice autohtone; sprijiniți apariția cărților aflate în pregătire pentru 2013, o ofertă unică prin excelența și diversitatea titlurilor.

 

Program editorial 2013

  • Elena Narti – O adolescență rusă (1917–1922)
  • Tadeusz Kantor – Scrieri despre teatru selectate de Krzysztof Pleśniarowicz, traducere de Sabra Daici
  • Vsevolod MeyerholdScrieri despre teatru II, traducere, postfaţă şi note de Sorina Bălănescu
  • András ViskyJurnal de dramaturg, cu un cuvânt înainte de Péter Esterházy

Li se adaugă cărțile ce deschid programul editorial prin care ne dorim să marcăm împlinirea, în 2014, a 120 de ani de la nașterea scriitorului, dramaturgului și teroreticianului de teatru Camil Petrescu:

  • Scrisori către Camil Petrescu, ediție îngrijită de Florica Ichim
  • Camil PetrescuEugen Lovinescu sub zodia seninătăţii imperturbabile, ediție îngrijită de Florica Ichim (reeditare).

 

Pentru a direcționa 2% din impozitul pe venit către Fundația „Camil Petrescu” nu trebuie decât să completați (în două exemplare) formularul 230 cu datele dumneavoastră și cu cele ale Fundației* și să îl depuneți până la data de 25 mai 2013 la organul fiscal de care aparțineți, fie prin prezentare directă, fie prin poștă (scrisoare recomandată cu confirmare de primire).

 

*FUNDAȚIA CULTURALĂ „CAMIL PETRESCU”

Piața Alba Iulia nr. 1, bl. H1, sc. 5, et. 2, apt. 135

Sector 3, București 031103

Cod fiscal: 12497427

Cont (IBAN) RO52BRDE445SV00667874160

BRD Sucursala TRIUMF

Vă mulțumim pentru susținere!