Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Proiecte

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

A apărut numărul 3-4 (martie-aprilie) al revistei „Teatrul azi”

... 268 de pagini care vă vor stârni apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor festivaluri ale primăverii. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

Răspuns la interdicții, în absența lui Liviu Ciulei

Vă oferim, spre informare, răspunsul doamnei Florica Ichim la inderdicția fiului lui Liviu Ciulei de a publica o carte (în trei volume) despre marele om de teatru, pe care noi, echipa Fundației Culturale „Camil Petrescu”, o aveam în lucru de mai multă vreme și intenționam s-o lansăm în luna decembrie.

A apărut ultimul număr (triplu) al revistei „Teatrul azi” din acest an!

Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER, de la Teatrul „Bulandra” și Teatrul Național București. Din luna octombrie vă puteți abona pe anul 2015!

Apel campanie de crowdfunding „Liviu Ciulei, creatorul de teatru”

Dragi prieteni, de azi până pe 20 noiembrie, vom încerca să activăm comunitatea culturală în jurul unui proiect fără precedent. Dacă vom reuși, în luna decembrie vă vom invita cu mândrie la lansarea PRIMEI CĂRȚI DE TEATRU cofinanțate de cei cărora le este destinată. Nu am inițiat întâmplător campania în această perioadă de suprasaturație (agitație electorală, zeci de evenimente și festivaluri). Sunt momente când, suprasolicitați, riscăm să pierdem din vedere exact esențialul. Riscăm să uităm, de pildă, că luna aceasta se împlinesc trei ani de la dispariția lui LIVIU CIULEI (25 octombrie 2011), figura cea mai proeminentă a teatrului românesc contemporan.

Un Camil Petrescu necunoscut, de descoperit la FITPT Iași

După foarte tânărul Festival Internațional de Dramaturgie Contemporană „Verbarium” de la Chișinău (care a avut loc la începutul lunii septembrie), este rândul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (5-12 octombrie) să prilejuiască, la Iași, o întâlnire a noilor generații de cititori, oameni de teatru și spectatori cu opera lui Camil Petrescu, la 120 de ani de la nașterea scriitorului.

Contestăm rezultatele singurei sesiuni de finanțare a proiectelor editoriale derulate de AFCN în 2014

Administrația Fondului Cultural Național a publicat recent lista titlurilor câștigătoare în cadrul (singurei) sesiuni rezervate în 2014 finanțării proiectelor editoriale. Fundația Culturală „Camil Petrescu” a propus, ca în fiecare an, mai multe proiecte la secțiunile Carte și reviste & Publicații culturale, însă – pentru a treia oară – acestea au fost respinse în bloc. De această dată, ne-am hotărât să facem public textul protestului nostru adresat AFCN, nutrind speranța că nu vă este indiferentă situația construcției editoriale inițiate de Fundație. După atâția ani de strădanii, ne este greu să continuăm fără sprijinul unei solidarități de breaslă generate de preocupări comune și de dorința de a nu ne lăsa înăbușiți de promiscuitatea înconjurătoare.

A apărut numărul 7-8-9 (iulie-august-septembrie) al revistei „Teatrul azi”

316 pagini despre actualitatea și memoria scenei românești, plus numeroase corespondențe din Canada, Ungaria, Italia, Austria, Germania și Georgia. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER.

Cărți de referință lansate la FITS 2014

Lev Dodin, Angélica Liddell și Pippo Delbono sunt trei dintre invitații Festivalului Internațional de Teatru Sibiu 2014, care începe vineri 6 iunie, și trei dintre eroii cărților publicate de Fundația „Camil Petrescu”. Volumele noastre se vor găsi la standurile de la Casa de Cultură a Sindicatelor, Librăria Habitus și Teatrul Național „Radu Stanca”. Marți, 10 iunie, la Centrul Habitus, vor avea loc lansările Fundației, trei apariții editoriale prezentate de Oana Borș, Mircea Morariu și Sorin Alexandrescu.