Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Cornel Udrea devine celebru la Petroşani de Mircea Ghiţulescu (Vişinată de afine de Cornel Udrea – Teatrul I.D. Sârbu, Petroşani)

Vişinată de afine este un titlu care explică foarte exact firea umoristului trist care este Cornel Udrea. Ne explică pe scurt arta compromisului care ne doare dar ne face bine. Despre familii de bloc au scris şi Ion Băieşu (Preşul şi Puşi Dinulescu (Casa cu ţoape) şi nu puţini alţii. Dar combinaţia de fructe din titlul piesei este a lui Cornel Udrea şi reprezintă amestecul de idei şi oferte din text. Nu mai există demult comedie pură, vişinată de vişine ci comedie impură, vişinată de afine, acru şi dulce, râs şi plâns. Secţiunea printr-un bloc de locuinţe pe care o dezvoltă autorul de la o piesă la alta este comică şi existenţială.[...]