Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Dansul şi paradoxul diamantului de Gina Şerbănescu (Remember, spectacol de dans după Craii de Curte Veche de Mateiu Caragiale – Teatrul Naţional Timişoara)

Poate părea ciudat că vom începe cronica unui spectacol de teatru-dans începe cu observaţii din sfera unei ştiinţe precum chimia. Diamantul este un alotrop al carbonului, este extrem de dur şi, în acelaşi timp, casant, este slab conducător de căldură, dar se formează în inima vulcanilor…Şi contrastele pot continua…
În recentul spectacol al Naţionalului timişorean, Remember, diamantul este un simbol fundamental. El este o componentă suprarealistă, dar este şi punctul de osmoză al elementelor regizorale. Introducerea unui diamant uriaş ca obiect central al decorului reprezintă concomitent materializarea şi armonizarea tuturor contrastelor prin prisma cărora Răzvan Mazilu alege să ne redea nuvela lui Mateiu Caragiale.

[...]