Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

ZILELE EUGEN IONESCU, Slatina, 25–28 noiembrie 2010

O banală informaţie de presă poate deveni un interesant subiect de meditaţie: la SLATINA se deschide publicului o modernă sală de teatru.  Evenimentul consfinţeşte existenţa unei activităţi teatrale neintrerupte de peste zece ani, desfăşurate în cadrul serviciul public de cultură intitulat Teatrul Municipal EUGEN IONESCU.

Evenimentul este prilejuit de inaugurarea Centrului Cultural EUGEN IONESCU (cuprinzând de asemenea două săli de cinematograf cu instalaţii 3D, o cafenea culturală şi un amplu spaţiu expoziţional) si va avea loc în cadrul celei de a XX - a ediţii a manifestărilor culturale intitulate ZILELE EUGEN IONESCU, care se vor desfăşura la Slatina, între 25 şi 28 noiembrie 2010.

Un salon Internaţional de Artă Plastică, intitulat „METAMORFOZELE de la RINOCERISM la NEO(CRIPTO)RINOCERISM” , ajuns la cea de a treia ediţie, un spectacol al Teatrului de Balet din Sibiu, intitulat TRILOGIE IONESCO, o expoziţie internaţională de desene şi caricaturi, intitulată „Eugen Ionescu între real şi virtual”, o premieră a Teatrului EUGEN IONESCU din Slatina cu piesa „Trei nopţi cu Madox”, de Matei VIŞNIEC, desfăşurată în prezenţa autorului, lansarea albumului documentar EUGEN IONESCU PE SCENELE ROMÂNEŞTI ingrijit de Florica Ichim si editat de Fundatia Culturala "Camil Petrescu", precum şi alte evenimente teatrale şi culturale, reprezintă oferta prin care organizatorii (Consiliul Local Slatina şi Societatea Culturală Eugen Ionescu) speră să atragă iubitorii de teatru slătineni spre dezvoltarea şi diversificarea vieţii culturale şi spirituale.

Au fost invitate să participe nume sonore şi instituţii importante ale vieţii teatrale româneşti, care, împreună cu personalităţile culturale şi administrative locale, îşi propun să adauge calităţii de susţinător şi prieten, şi pe cea de ambasador afectiv al teatrului slătinean.

                                                                                             Mihai LUNGEANU, regizor artistic, director al Teatrului EUGEN IONESCU din Slatina

 

Program

ZILELE EUGEN IONESCU

25 – 27 noiembrie 2010

 

JOI 25 noiembrie

- 10.00 - În memoriam EUGEN IONESCU- slujbă comemorativă la Scoala Generală "Eugen Ionescu"

- 11.00 - „La braţ cu TEATRUL prin oraş” - parada personajelor ionesciene, de la Şcoala generală "Eugen Ionescu" la Parcul EUGEN IONESCU

- 13.00 - Simpozionul naţional „EUGEN IONESCU - Prima sută de ani(ed. a II-a), Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”

- 18.00 - „METAMORFOZELE de la RINOCERISM la NEO(CRIPTO)RINOCERISM” Salon Internaţional de Artă Plastică, ed. a III-a, Galeria ARTIS

 

VINERI 26 noiembrie

- 11.00 - primirea oaspeţilor la monumentul din Parcul EUGEN IONESCU, depunere de flori, fotografii

- 12.00 - Deschiderea oficială a CENTRULUI CULTURAL "EUGEN IONESCU", cu prezentarea noului sediu al Teatrului şi prezentarea colectivelor de realizatori (planuri, proiecte)

- Inaugurarea sălii de repetiţii VISI GHENCEA (dezvelire bust).

- Vernisajul expoziţiei „EUGEN IONESCU, între real şi virtual”, organizată în colaborare cu Muzeul Naţional al Literaturii Române, Institutul Francez din Bucureşti, Biblioteca Judeţeană ”Ion Minulescu”, Centrul Judeţean pentru conservarea şi Promovarea Culturii tradiţionale şi Cultural Olt, cu participarea artistului plastic Emilian Nuţu şi a caricaturistului Ştefan Popa POPA’S

- 18.00 - Conferinţă de presă: „Teatrul EUGEN IONESCU, trecut, prezent şi viitor”, prezentarea invitaţilor, discuţii. (foyer-ul sălii de teatru)

- 19.00 - Eveniment teatral inaugural: TRILOGIE IONESCO - spectacol al Teatrului de balet din SIBIU

 

Sâmbătă 27 noiembrie

- 11.00 - Colocviu internaţional "EUGEN IONESCU… en miettes"

- lansarea albumului "EUGEN IONESCU pe scenele româneşti" ingrijit de Florica Ichim si editat de Fundatia Culturala "Camil Petrescu"

- 17.00 - Lansarea romanului Domnul K eliberat, de Matei VIŞNIEC, în prezenţa autorului şi a criticului Lucian Pricop

- 18.00 - PREMIERĂ: Trei nopţi cu MADOX de Matei Vişniec - spectacol al Teatrului EUGEN IONESCU din Slatina

 

Duminică 28 noiembrie

18.00 - Trei nopţi cu MADOX de Matei Vişniec - spectacol al Teatrului EUGEN IONESCU din Slatina