Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Premiile Senatului UNITER

16 martie 2010

 

GALA PREMIILOR UNITER 2010

EDIŢIA A XVIII-A

 

PREMIILE SENATULUI UNITER

 

 

Uniunea Teatrală din România vă aduce la cunoştinţă premiile acordate de Senatul UNITER în şedinţa din data de 8.03.2010, pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului:

 

 

Premiul de excelenţă se acordă creatorilor Silviu Purcărete (regizor şi scenarist), Helmut Stürmer (scenograf-decor), Lia Manţoc (scenograf-costume), Vasile Şirli (compozitor), Andu Dumitrescu (scenograf-efecte video) pentru impactul internaţional al spectacolului „Faust” după Goethe (Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu) la Festivalul Edinburgh 2009.

 

Premiul pentru întreaga activitate:

 

-         Actriţă: Tatiana Iekel

-         Actor: Mircea Andreescu

-         Scenografie: Andrei Both

-         Regie: Mircea Cornişteanu

 

Premiul special pentru muzică de teatru i se acordă Domnului George Marcu.

 

Premiul special pentru spectacol de divertisment i se acordă Domnului Toni Grecu pentru contribuţia Domniei Sale la istoria vie a umorului românesc.

 

Premiul special pentru teatru de păpuşi i se acordă Doamnei Alexandra Davidescu, strălucită actriţă şi regizoare, personalitate marcantă a acestui gen teatral.

 

Premiul special pentru performanţă în domeniul nonverbal i se acordă Domnului Gigi Căciuleanu pentru întreaga cariera artistică a Domniei Sale.

 

Premiul pentru critică de teatru, decis de Biroul de conducere al Secţiei române a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru (AICT) i se acordă prof. univ. dr. Ludmila Patlanjoglu (Întreaga activitate) şi lui Ionuţ Sociu (Nume noi în critică).

 

 

UNITER