Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Pe 27 martie, la Milano, va fi lansat primul volum dedicat Baletului Operei Naţionale Bucureşti

Pe 27 martie, la Milano, va fi lansat primul volum dedicat Baletului Operei Naţionale Bucureşti

Asociaţia culturală Danza Riflesso D’Arte (DART) în colaborare cu Centrul Cultural Italo-Român din Milano organizează în data de 27 martie 2010, la Milano o serată cultural artistică, în cadrul căreia va avea loc lansarea volumului “Consemnări coregrafice. Baletul Operei Naţionale Bucureşti” de Cătălin Caracaş şi Vivia Săndulescu.

Apărut la editura Arco din Milano, volumul este prima lucrare documentară dedicată exclusiv companiei de balet a Operei bucureştene. Contribuind la promovarea pe plan internaţional a valorilor artistice afirmate de-a lungul vremii într-un domeniu în care românii au excelat şi continuă să exceleze, ea aduce în atenţia profesioniştilor şi a iubitorilor artei dansului un capitol de istorie prea puţin cunoscut până acum.

Aflat sub patronajul Consulatului General al României din Milano, evenimentul se va desfăşura la Institutul San Fedele, o prestigioasă clădire din apropierea pieţei Teatrului Scala. Publicul italian şi român se va putea întâlni cu reprezentanţi ai asociaţiilor organizatoare şi cu invitaţi din lumea baletului şi a coregrafiei. În cadrul seratei, tenorul Dragoş Mihai Cohal şi pianistul Damiano Cerutti vor oferi un recital de muzică clasică.

 

Manifestarea va începe la orele 17.00, la Institutul San Fedele, Piaţa San Fedele din Milano 4,  (staţia de metrou roşu Domo).

Coordonate organizatorice pentru participare şi informaţii: Asociaţia Culturală Riflesso D'Arte (DART) preşedinte Sabrina Maria Arpini; 0039 3331387231; sarpini1@gmail.com; Centrul Cultural Italo-Român din Milano; Violeta Popescu, infoculturaromena@gmail.com; Tel. 00393407638880