Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Parteneriat media: Pe 8 noiembrie incepe la Arad a V-a ediţie a Festivalului Interetnic de Teatru

Parteneriat media: Pe 8 noiembrie incepe la Arad a V-a ediţie a Festivalului Interetnic de Teatru

 

În perioada 8-15 noiembrie 2010, Compania „Aradi Kamaraszínház” organizează cea de-a V-a ediţie a Festivalului Interetnic de Teatru la Arad. Manifestarea reuneşte toate instituţiile teatrale care joacă în limbile minorităţilor din România, şi anume teatrele maghiare, teatrele germane din Sibiu şi Timişoara, precum şi Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti. Revista „Teatrul azi” este partener media al evenimentului despre care puteti afla mai multe fie in continuare, fie pe site-ul Companiei de Teatru Aradi Kamaraszínház  www.akamara.ro ori pe blogul special creat www.ifeszt.blogspot.com.

 

 

În cadrul actualei ediţii, publicul va avea ocazia să vadă şaptesprezece spectacole produse în ultima perioadă de către instituţiile menţionate. Producţiile prezentate vor beneficia de traducere simultană, la cască sau de subtitrare în limba română. Reprezentaţiile vor avea loc în Sala Mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici şi la sediul Companiei de Teatru Aradi Kamaraszínház. După fiecare reprezentaţie se vor organiza dezbateri la care vor participa actori şi critici de teatru, discuţiile fiind transmise on-line prin internet, ceea ce reprezintă, conform informaţiilor noastre, o premieră în lumea teatrală românească.

Festivalul Interetnic de Teatru are caracter competiţional, spectacolele înscrise fiind evaluate de un juriu format din personalităţi ale vieţii teatrale maghiare şi româneşti. Membrii juriului sunt: Jászay Tamás – critic de teatru (Ungaria), Radu Macrinici – dramaturg, Szebeni Zsuzsa – istoric de teatru la Muzeul şi Institutul Naţional de Istoria Teatrului din Budapesta, Zsehránszky István – critic de teatru (Bucureşti), Nótáros Lajos – consilier artistic al Companiei de Teatru Aradi Kamaraszínház.

Organizatorul principal al ediţiei arădene a Festivalului Interetnic de Teatru este Compania de Teatru Aradi Kamaraszínház, co-organizator fiind Departamentul pentru Relaţii Interetnice de pe lângă Guvernul României. Partenerii principali ai manifestării sunt Cancelaria Primului Ministru din Ungaria, Ministerul Culturii şi Cultelor din România, Primăria Municipiului şi Consiliul Local Arad, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România filiala Arad, Fundaţia Communitas şi Fundaţia Eurotrans. 

 

Galerie foto