Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

George Banu, decorat cu Meritul Cultural Naţional al Republicii Polone

George Banu a fost decorat cu Meritul Cultural Naţional al Republicii Polone, cea mai înaltă medalie oficială culturală a statului polonez, conferită atât polonezilor, cât şi străinilor care au o contribuţie importantă la promovarea culturii poloneze.

 

George Banu a devenit, în mediile culturale din Polonia, mai cu seamă în lumea teatrului, una dintre referinţele intelectuale cele mai frecventate. Exegezele sale minuţioase, erudite şi originale, în special studiile asupra lui Tadeusz Kantor şi Jerzy Grotowski, pe care i-a cunoscut îndeaproape, sunt considerate opere esenţiale pentru înţelegerea poeticilor teatrale revoluţionare, elaborate în ultimele decenii în teatrul polonez. De altfel, nu cum mult timp în urmă, George Banu a conferenţiat la Varşovia, la invitaţia Teatrului Nou, condus de Krzysztof Warlikowski, şi a ICR Varşovia, în cadrul unui proiect care a atras un public numeros şi foarte receptiv.

(din comunicatul de presă transmis de ICR Varşovia)

 

Articol postat pe 25 octombrie 2009