Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Constantin Cheianu: o carte nouă, „Sex & Perestroika”, despre recentele evenimente din Moldova, şi un nou text de teatru, în premieră la Chişinău

Constantin Cheianu: o carte nouă, „Sex & Perestroika”, despre recentele evenimente din Moldova, şi un nou text de teatru, în premieră la Chişinău

Au trecut câteva luni de la lectura piesei În container, organizată de Fundaţia Camil Petrescu şi Teatrul Odeon, dar şi de la evenimentele (cum altfel să le numeşti?) din Moldova, care ne-au ţinut în primăvara asta cu sufletul la gură, în faţa televizoarelor şi a computerelor. În curând, În container va avea premiera la Odeon şi abia aşteptăm să scriem despre spectacol. Până atunci, cel mai recent volum semnat de Constantin Cheianu, Sex & Perestroika, apărut la Editura Cartier, va intra în librăriile din ţară. Lansarea va avea loc la Librăria „Mihai Eminescu” din Bucureşti, joi, 8 octombrie 2009, începând cu ora 17.00. Între timp, Constantin Cheianu îşi lansează cartea, dar şi cel mai recent text pentru scenă la Teatrul „Satiricus” din Chişinău. Mai multe veşti despre dubla premieră am primit de la Igor Mocanu, PR manager al Editurii Cartier. (A.D.)

Luni, 21 septembrie 2009, cu începere de la orele 18.00, Teatrul „Satiricus” I.L. Caragiale din Chişinău va găzdui două premiere, ambele purtând semnătura scriitorului şi publicistului Constantin Cheianu. Prima o constituie lansarea volumului Sex & Perestroika, apărut la Editura Cartier, o carte de memorii, în care autorul reflectează asupra evenimentelor produse cu douăzeci de ani în urmă, în istoricul an 1989.

De ce Moldova a eşuat în apropierea ei faţă de România, „ţara-soră”? Cum s-a ajuns, în ţara cea mai cuminte şi mai săracă din Europa, la incendierea Parlamentului şi a Preşedinţiei? De ce Republica Moldova este singura ţară est-europeană şi republică ex-sovietică guvernată timp de opt ani de un partid cu titulatura de „comunist”? Sunt doar câteva din întrebările la care Cheianu încearcă să răspundă în Sex & Perestroika.

Al doilea moment al serii îl va constitui premiera spectacolului-lectură Cu bunicul, ce facem?, în regia autorului, o lucrare despre evenimentele din primăvara-vara acestui an în Moldova. În spectacol se produc actorii Teatrului „Satiricus”.

(Informaţii de pe blogul lui Igor Mocanu, PR manager Editura Cartier)

http://mocanu.cartier.md/o-seara-de-sex-perestroika-738.html

www.cartier.md