Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

Au apărut primele 2 numere din 2012 ale revistei TEATRUL AZI

Sumarul nr. 1-2 (ianuarie-februarie) 2012 şi o parte dintre articole pot fi citite la adresele:

http://www.teatrul-azi.ro/

http://www.teatrul-azi.ro/arhiva/numarul-1-22012

 

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Andrei Șerban se întoarce la Brecht. 16–19 iulie: repetiții deschise la Teatrul Bulandra

Andrei Șerban se întoarce la Brecht. 16–19 iulie: repetiții deschise la Teatrul Bulandra

OMUL CEL BUN DIN SECIUAN de Bertolt Brecht, spectacolul pe care îl monta la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț la 25 de ani, într-un moment critic, imediat după mai ʼ68, „punea marea întrebare: cum să trăiești fără compromis?”, scria Andrei Șerban în albumul de „călătorii teatrale” pe care i l-a editat ICR cu ani în urmă. Prin puținele imagini cunoscute, chiar și cei care nu l-au văzut atunci păstrează în memorie candoarea lui Carmen Galin în Șen De și scenografia creată de Lucu Andreescu și Mihai Mădescu. Astăzi, într-un timp confuz, Andrei Șerban reia piesa (retradusă împreună cu Daniela Dima) la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra și își aliază o nouă generație de excelenți tineri actori.
Mai poate fi citită azi „Omul cel bun din Seciuan” ca „meditație privind condiția supraviețuirii” (George Banu)? Și, în fond, mai poate fi vorba despre o „reluare”, după 45 de ani? Aveți prilejul să aflați pe 16, 17, 18 și 19 iulie, de la ora 19:00, când sunt programate primele reprezentații, în formula repetițiilor deschise. 
O întâlnire de neratat fie și pentru faptul că, asemeni scenografei Iuliana Vîlsan, cei mai mulți dintre actori se află la prima lor colaborare cu Andrei Șerban. Iată și distribuția, în ordine alfabetică: Cătălin Babliuc, Adela Bengescu, Adrian Ciobanu, Manuela Ciucur, Ana Covalciuc, Alexandra Fasolă, Mirela Gorea, Vlad Ivanov, Rodica Mandache, Marcela Motoc, Daniela Nane, Silvana Negruţiu, Mihai Niţă, Simona Pop, Alexandru Potoceanu, Profira Serafim, Ana Ularu.
Coregrafia și „instructajul actoricesc” sunt semnate de regizor, iar muzica de tânărul Raul Kusak. Asistenţi de regie sunt și ei regizori la început de drum: Sandra Răzvana Cernat, Ioana Petre, Alexandru Gherman.
Important: accesul publicului la repetițiile deschise se face în limita locurilor disponibile, prin rezervare telefonică la casa de bilete a teatrului: 021 2120527, în perioada 14 – 19 iulie, între orele 12:00 – 20:00. Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 16 ani.