Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

17 decembrie. Exerciţiu de libertate cu Ion Caramitru, la Teatrul Naţional din Timişoara

Au trecut douăzeci de ani de cînd românii şi-au cîştigat liberatea cu sînge. Teatrul Naţional Timişoara îşi exprimă respectul şi  recunoştinţa familiilor celor căzuţi şi revoluţionarilor printr-un eveniment special, conceput ca un exerciţiu de democraţie. Joi, 17 decembrie 2009, de la ora 20, Ion Caramitru, figură proeminentă a Revoluţiei române, şi, în egală măsură, a culturii române, intră în dialog cu publicul / cu societatea civilă în LIMITELE AŞTEPTĂRII, un expozeu care are la bază conferinţa susţinută în 1992 în Camera Comunelor din Londra, alături de Umberto Eco şi  Günther Grass.  Momentul este precedat de Gala DocumFest, eveniment care marchează o ediţie centrată, de asemenea, pe tema Revoluţiei. Gala este patronată de omul de televiziune Cristian Tabără.

De la ora 19,30, în Holul cu oglinzi va avea loc lansarea volumului Cu Ion Caramitru de la Hamlet la Hamlet şi mai departe  de Mircea Morariu, cel mai recent titlu din Galeria Teatrului Românesc. Prezintă criticul de teatru Mircea Morariu.

(comunicat transmis de Teatrul Naţional Timişoara)