Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

„D'ale noastre” sau Caragiale via Căciuleanu în deschiderea ediției 22 a Festivalului Național de Teatru

„D'ale noastre” sau Caragiale via Căciuleanu în deschiderea ediției 22 a Festivalului Național de Teatru

În mai puțin de o lună, 32 de spectacole grupate în 6 secțiuni vor fi prezentate pe 9 dintre scenele capitalei! Mai importante decât cifrele sunt însă, firește, lumile ficționale propuse publicului la această ediție, toate promițând să se înscrie sub zodia acelui teatru „viu, cald, fierbinte” pe care și-l dorea Caragiale și pe care, în cele din urmă, îl așteaptă fiecare spectator.

Festivalul Național de Teatru va începe, de altfel, pe scena care poartă numele dramaturgului celebrat în 2012. Vineri, 26 octombrie, la ora 18, la Sala Mare a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București va fi prezentat D'ale noastre, spectacol ieșit din tipare, care i-a surprins – cu ocazia recentei sale premiere – chiar și pe cei familiarizați cu universul inclasabil al lui Gigi Căciuleanu. Dansat de tineri actori, membri ai Companiei „Gigi Căciuleanu Romania Dance”, D-ale-noastre întrupează un vis mai vechi al coregrafului de origine română, rescriind în insolitul limbaj al „teatrului coregrafic”, pe care el îl practică, tipologii și relații definitorii pentru opera lui Caragiale. Spectacolul este realizat în parteneriat de Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”) şi de Fundaţia „Art Production”, cu sprijinul JTI şi al Bibliotecii Naţionale a României.

Biroul de presă FNT

(comunicat  4.10.2012)

Foto „D’ale noastre”: Adi Bulboacă