Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Ce se află îndărătul formei? de Mircea Morariu (Sfârşit de partidă de Samuel Beckett – Teatrul Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu în colaborare cu Théâtre d’Esch din Luxemburg)

E frecvent invocată o afirmaţie făcută de Mira Iosif, criticul care, comentând în nr. 3/1980 al revistei Teatrul spectacolul cu piesa Aşteptându-l pe Godot de la Teatrul Naţional din Bucureşti, observa că textul în cauză a sosit cam prea târziu pe scenele româneşti, Beckett însuşi, asemenea enigmaticului său personaj, lăsându-se cam prea îndelung aşteptat. Atunci când Mira Iosif lansa remarca, nimeni nu putea să facă publice motivele respectivei întârzieri; ele erau însă bine cunoscute în lumea teatrului, tot aşa cum era cunoscută celebra frază a lui David Esrig, regizorul care încercase încă din 1970 să monteze piesa la Teatrul „Bulandra“: „Godot nu este pentru dictatori!“

[...]