Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Călătorie fără sfârşit. Reflecţii şi memorii Lev DODIN

Coperta Călătorie fără sfârşit. Reflecţii şi memorii
  • Nr. pagini: 200
  • Anul apariţiei: 2008
  • Preț: 25 lei

Ediţie de John Ormrod

Cuvânt înainte de Peter Brook

Traducere din limba engleză de Cătălina Panaitescu

Celebrul regizor Lev Dodin lucrează şi trăieşte la Sankt Petersburg, unde conduce, din 1983, Malâi Teatr, companie membră a Uniunii Teatrelor Europene. Aici a regizat, în 1975, Casa după Fiodor Abramov, montare ce i-a propulsat cariera artistică, urmată de spectacole de referinţă precum Fraţi şi surori după Abramov, Împăratul muştelor după W. Golding, Stele în lumina dimineţii de Aleksandr Galin, Demonii după Dostoievski, Livada de vişini de A.P. Cehov, Gaudeamus după Serghei Kaledin, Cevengur după Andrei Platonov ş.a. Dodin a regizat şi opere de Strauss, Ceaikovski, Şostakovici. Este profesor la Academia de Teatru din Sankt Petersburg, unde predă actorie şi regie.
Volumul este prefaţat de Peter Brook şi conţine, de asemenea, fragmente din notele de regie la spectacolul Platonov (Piesă fără titlu) de Cehov.

Volum editat cu sprijinul Ministerului Culturii şi Cultelor şi al Festivalului Internaţional Shakespeare