Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Lev Dodin: „Teatrul trebuie să-i amintească omului de unicitatea lui“. A consemnat Ioana Ieronim.

Lev Dodin: „Teatrul trebuie să-i amintească omului de unicitatea lui“. A consemnat Ioana Ieronim.

Ioana Ieronim: Ne-aţi oferit în Viaţă şi destin o excepţională piesă istorică, dar ceea ce se petrece pe scenă trimite spre noi fascicule intense, radioactive care ne spun: povestea aceasta este despre voi. Vă rog să ne vorbiţi despre protagonist.

Lev Dodin: Cum se întâmplă şi la Tolstoi, în Război şi pace, în romanul lui Grossman eroul este, într-un fel, poporul, descris în ipostaze foarte diferite. Dar teatrul trebuia să concentreze această masă în cineva şi să transmită prin cineva toate conflictele romanului. În roman, conflictul este de o mare forţă şi greutate şi este novator. Tot novator rămâne şi în ziua de azi. Ceea ce am pus în scenă aici reprezintă un moment culminant al istoriei, ciocnirea a două sisteme totalitare, dintre care niciunul nu s-a dovedit mai bun decât celălalt.

[...]