Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Cristian şi Cristina Pepino: „Teatrul de animaţie este o lume pe care trebuie s‑o inventezi aproape în întregime. Ca şi cum ai crea o nouă lume“, interviu de Raluca Tulbure

Familia Pepino este un brand pe care multe teatre de păpuşi din ţară îl folosesc pe afiş sau l‑ar dori ca să aibă succesul asigurat. Ce‑i face să fie aşa? Cum au ajuns aici? Există vreo reţetă a succesului? Îi cunosc pe Cristi şi Cristina Pepino (până şi la prenume, parcă au fost predestinaţi) de ceva vreme, mă fascinează de fiecare dată cu poveştile lor, nu numai cu cele de pe scenă, şi m‑am gândit că o conversaţie cu ei m‑ar ajuta/ne‑ar ajuta să pătrund/pătrundem în universul uneia dintre cele mai titrate familii artistice de la noi. Regizor, profesor la UNATC, scenograf, constructor de păpuşi, scenarist, autor de cărţi de specialitate, poate unul dintre puţinii care ştiu totul sau aproape totul despre teatrul de animaţie, Cristian Pepino a luat premii peste premii (Premiul UNITER pentru teatrul de păpuşi, Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Târgu Mureş etc.), iar Cristina Pepino a fost de asemenea recompensată pentru munca ei. Aşa că le-am transmis o listă de întrebări şi am aşteptat răspunsurile. Cristina a fost mai rapidă, Cristi pus pe povestit. Şi iată ce a ieşit!