Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

La porţile ficţiunii cu MIRCEA ANDREESCU Constantin Paraschivescu

Coperta La porţile ficţiunii cu MIRCEA ANDREESCU
  • Nr. pagini: 212
  • Anul apariţiei: 2005
  • Preț: 20 lei

Şef de promoţie în 1964, la IATC (o promoţie din care au făcut parte, de pildă, Valeria Seciu, Mariana Mihuţ, Ion Caramitru sau Ovidiu Iuliu Moldovan), Mircea Andreescu este şi astăzi, după mai bine de patru decenii, unul dintre cei mai apreciaţi actori români, formând, pe scena teatrului braşovean, o adevărată tripletă de aur alături de Virginia Itta Marcu şi Costache Babii. Pe cât de modest şi generos, pe atât de scăpărător şi intransigent în profesie, s-a dovedit interpretul ideal pentru spectacolele imaginate de Sică Alexandrescu, Alexandru Tocilescu, Florin Fătulescu, Vlad Mugur, Alexandru Dabija, Alexandru Colpacci, Claudiu Goga sau, de curând, Alexandra Badea.
Constantin Paraschivescu s-a priceput să-şi descoasă eroul, dând la iveală un pasionant volum-interviu (şi nu numai atât) cu un artist ce-şi recunoaşte reticenţa faţă de genul confesiv.

Volum editat cu sprijinul Ministerului Culturii şi Cultelor