Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

El, vizionarul: AURELIU MANEA

Coperta El, vizionarul: AURELIU MANEA
  • Nr. pagini: 336
  • Anul apariţiei: 2000
  • Preț: 30 lei

Volumul despre Aureliu Manea, regizor reformator, care a debutat în 1969 la Teatrul de Stat din Sibiu cu un radical Rosmersholm de Ibsen, dar căruia viaţa nu i-a îngăduit să-şi împlinească opera, îşi propune să aducă în prim-plan ideile sale de creator. Sunt incluse aici cele două cărţi pe care le-a scris, Energiile spectacolului şi Spectacole imaginare (apărute la Editura Dacia în 1983 şi 1986), interviurile pe care le-a dat, intenţiile de spectacol, o teatrografie cu fragmente de cronici şi textele unor colaboratori sau receptori avizaţi ai creaţiei sale. O imagine cât mai cuprinzătoare despre o personalitate importantă pentru evoluţia teatrului românesc, care continuă să inspire şi să alimenteze legende în lumea scenei.

Volum editat cu sprijinul Ministerului Culturii, Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti şi al doamnei Viorica Manea Samson