Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Avram Goldfaden și teatrul ca identitate Anca Mocanu

Coperta Avram Goldfaden și teatrul ca identitate
  • Nr. pagini: 184
  • Anul apariţiei: 2012
  • Preț: 25 lei

Studiu monografic despre cel care a fondat, în anul 1876, primul teatru de limbă idiş din lume, în Grădina de vară „Pomul Verde” de la Iași. O monografie necesară despre o personalitate revendicată și de cultura română, cu toate acestea, până acum, prea puțin cunoscută publicului românesc. Tânăra cercetătoare Anca Mocanu argumentează ideea că Avram Goldfaden a făcut din teatrul evreiesc o formă esenţială de existenţă culturală, deseori cultural–religioasă, o emblemă a identităţii evreilor în exil, dar și un moment extrem de important al istoriei scenei noastre.

Anca Mocanu este teatrolog, absolventă a Facultății de Teatru din cadrul U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale” (2003) și a Masterului interdisciplinar la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) de la Universitatea București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (2006); bursier al Departamentului de Studii Doctorale din cadrul U.N.A.T.C., obține titlul de doctor în Arte – Domeniul Teatru (2011); colaborează la revistele „Drama”, „Realitatea evreiască” și „Teatrul azi”.