Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Am ales teatrul Maria FILOTTI

Coperta Am ales teatrul
  • Nr. pagini: 272
  • Anul apariţiei: 2007
  • Preț: 25 lei
  • Stoc epuizat

Ediţie revăzută

Volumul de amintiri ale marii actriţe Maria Filotti (1883–1956), cea care a fost, timp de cincizeci de ani, gloria Teatrului Naţional şi a condus o însemnată trupă particulară timp de alţi zece ani, a fost scris şi publicat în primă ediţie în anii ’60, fiind marcat de cerinţele comisiilor de cenzură. Cu consimţământul urmaşilor săi, publicăm o ediţie din care am exclus toate aceste servituţi pentru ca mărturiile interpretei despre creaţia sa şi a altor mari artişti din epocă, analizele spectacolelor de pe scena Naţionalului, portretele colegilor de generaţie şi ale urmaşilor să apară drept ceea ce sunt, de fapt – un segment important din istoria teatrului românesc de-a lungul unei jumătăţi de veac.
Faţă de prima ediţie, volumul este acum bogat ilustrat cu fotografii reprezentând-o pe actriţă în diverse roluri, dar şi pe alţi interpreţi care în epocă şi-au dovedit valoarea, dar care acum sunt complet uitaţi.

Volum apărut cu sprijinul AFCN, al Teatrului „Maria Filotti” din Brăila şi al actorului Şerban Cantacuzino