Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

In curand, Festivalul Filmului European

Festival 2010 – Filme de tot felul

Intre 6 și 30 mai, la București, Brașov, Iași, Târgu Mureș, Timișoara

Peste 50 de filme europene produse în ultimii doi ani vor anima cea de-a XIV-a ediţie a Festivalul Filmului European. A devenit deja tradiţie, luna mai este luna în care cinefilii români au prilejul să se bucure de câteva dintre cele mai importante filme europene ale momentului. 


La fel ca în ediţiile trecute, filmele care vin la festival sunt “de tot felul”, pentru că acesta îşi propune să ne deschidă ușa către permanentul dialog dintre cinematografiile naţionale europene. Profilul festivalului este din ce în ce mai recognoscibil: o colecţie de poveşti extraordinar de diferite, spuse în stiluri pe cât de variate, pe cât de variată şi neaşteptată continuă să fie cultura europeană. 

Colecţia de anul acesta este completată cu o selecţie din filmele prezentate în ediţiile anterioare ale FFE, o “colecţie vintage”, care ne oferă şansa să revedem, poate cu alţi ochi, unele dintre poveştile care au trecut proba timpului.

Al cincilea “ambasador onorific” al Festivalului (după Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu şi Marian Crişan) este Radu Jude, cineastul care a debutat anul trecut în lungmetraj cu filmul "Cea mai fericită fată din lume". El va realiza clipul de promovare a festivalului şi va fi alături de organizatori în derularea acestuia.

Actuala ediţie deţine deja câteva recorduri: cea mai bogată selecţie de filme de până acum acoperă cel mai mare număr de ţări participante şi călătoreşte în cel mai mare număr de oraşe din România.

 

mai multe pe www.festivalulfilmuluieuropean.ro