Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

"The future sounds good" de Daria Dimiu

Evenimentul anual, iniţial sub oblăduirea Consiliului Britanic SOL, este pus la punct de către adolescenţi, pentru adolescenţi. În 2009, manifestarea – deseori prescurtată în vorbire „IDFest“ – a fost organizată de proaspăta Asociaţie „Ingenious Drama“ (preşedinte Marius Motoca), născută în principal pentru a îngriji şi coordona acest original şi util festival. Regulamentul strict prevede ca orice excepţie să cartiruiască reprezentaţia respectivă în afara concursului. Toate spectacolele au avut loc la Teatrul Municipal „Bacovia“.

[...] Exerciţiul critic asupra unui atare eveniment teatral este întotdeauna delicat, întrucât instrumentele obişnuite sondării unui spectacol profesionist se cuvin ajustate la vârsta şi pregătirea participanţilor. Diferenţele valorice sunt inerente oricărui gen de competiţie. De asemenea, tracul, emoţia condiţiei de festival sau/şi turneu, inclusiv hazardul pot juca feste: e parte din farmecul şi blestemul acestei paradoxale arte a efemerului durabil.

Nu în ultimul rând trebuie menţionaţi dintre organizatori mai experimentaţii Marius Motoca şi Dragoş Mihai – simpatici, inimoşi, serioşi, şi parcă ubicui. În finalul ceremoniei de închidere s‑au decernat şi diplomele – stimulente pentru echipa responsabilă cu planificarea şi buna derulare a IDFst – de Cel mai bun organizator (Simina Zidaru) şi For Always Being Professional (Marius Motoca).

Într‑un climat de globalizare accelerată, un festival de teatru în limba engleză e mai degrabă o necesitate decât o excentricitate. Iar abnegaţia, entuziasmul şi seriozitatea liceenilor implicaţi – indiferent de calitatea lor de organizatori, interpreţi sau doar spectatori – ne asigură că the future sounds good.