Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Citindu-l pe Shakespeare Andrzej Żurowski

Coperta Citindu-l pe Shakespeare
  • Nr. pagini: 366
  • Anul apariţiei: 2010
  • Preț: 30 lei

Traducere de Cristina Godun

Prefață de Andrzej Żurowski

 

„Andrzej Żurowski se numără printre puținii shakespearologi care sunt, în egală măsură, critici, martori ai realității teatrului și cititori conștiincioși și atenți. Eseurile acestea sunt departe de a fi banale! Sunt convins că Citindu-l pe Shakespeare este o carte care știe să răzbată singură și să atragă atenția.”

Jan Kott

 

„Nu încape îndoială că Andrzej Żurowski îl cunoaște pe Shakespeare foarte bine. Nu există greșeli în interpretarea obișnuită a pieselor discutate. Autorul valorifică foarte nimerit traducerile tradiționale din operele marelui dramaturg. Żurowski păstrează un echilibru înțelept între admirație și critică.

Există în cartea aceasta momente desăvârșite. Așa se poate și așa merită să se scrie eseuri.”

Jerzy Strzetelski

 

 

Volum editat în seria „Eseuri, cronici, însemnări teatrale” de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” prin Editura Cheiron, cu sprijinul Institutului Polonez București, sub sigla „Rețeaua Europeană a Festivalurilor Shakespeare”.