Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Cătălina BUZOIANU Mnemosina, bunica lui Orfeu

Coperta Cătălina BUZOIANU  Mnemosina, bunica lui Orfeu
  • Nr. pagini: 376
  • Anul apariţiei: 2005
  • Preț: 20 lei

Volumul reuneşte, de fapt, trei cărţi: Novelele teatrale (reeditare a celor publicate în 1987), Vaporul interior, jurnalul de călătorie scris, la bordul navei „Constanţa 281”, cu ocazia itinerării spectacolului Odiseea în bazinul Mediteranei şi în porturile ţărilor membre I.I.T.M., şi Mnemosina, bunica lui Orfeu (Miscellanea).

Nu este o monografie. Nu este o biografie. Experienţele relatate aici nu sunt jurnale şi nici nu pot fi numite simple amintiri. Totuşi, ele alcătuiesc un traseu întortocheat şi capricios al memoriei. De aceea, l-am dedicat acestui personaj „impertinent” al mitologiei, Mnemosina, bunica lui Orfeu. Este o muză bizară (cam tembelă), în orice caz misterioasă. Adesea încurcă lucrurile, aruncă fumigene, devine vicleană, imprevizibilă. Nu ştii când smulge, cu forcepsul, un adevăr adânc îngropat. Iar adevărul ei nu e niciodată limpede. (din Argumentul Cătălinei Buzoianu)

Volum editat cu sprijinul ARCUB şi al Ministerului Culturii şi Cultelor