Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Teatru spaniol contemporan 2 Antologie de Ioana Anghel

Coperta Teatru spaniol contemporan 2
  • Nr. pagini: 164
  • Anul apariţiei: 2009
  • Preț: 25 lei

În anul 2005, Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” a deschis seria „Dramaturgi de azi” cu antologia Teatru spaniol contemporan. Volumul s-a bucurat de un succes notabil, piesele semnate de Ernesto Caballero, Sergi Belbel, Juan Mayorga şi Rodrigo García fiind montate la scurt timp de Claudiu Goga, Radu-Alexandru Nica, Horaţiu Mihaiu, Dan Vasile, Theo Herghelegiu, Ioana Păun, atât în companii independente, cât şi în teatre de stat din Bucureşti, Braşov, Oradea, Bacău şi Târgovişte.
În urma succesului înregistrat de primul volum al seriei, continuăm să publicăm autori aparţinând unuia dintre cele mai interesante spaţii teatrale contemporane. Alături de o nouă piesă a lui Juan Mayorga, se regăsesc în antologie dramaturgi traduşi în premieră la noi: Angelica Liddell, José-Ramón Fernández, Ignacio del Moral. Versiunile româneşti sunt semnate de Alina Cantacuzino şi Ioana Anghel.

Volumul editat cu sprijinul UNITER şi al Ministerului Culturii din Spania prin Direcţia Generală a Cărţii, Arhivelor şi Bibliotecilor