Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Maciej Nowak: „Institutul de Teatrul din Varşovia a apărut datorită unei minuni, dar el e o minune permanentă“. A consemnat Andreea Dumitru.

[...]

Interviul ce urmează reprezintă, admit, o pledoarie pro domo, însă „pentru o casă“ care nu există încă. Dacă ar exista, ea s-ar numi cu necesitate şi fără emfază Centrul Naţional de Documentare Teatrală şi ar da sens unei vieţi artistice remarcabile, dar, din păcate, extrem de volatile. Oamenii de teatru cehi sau unguri au astfel de repere de câteva decenii, polonezii doar de puţină vreme. Atât de puţină, încât frizează miracolul, după cum bine o spune şi directorul instituţiei în cauză. Iată de ce ni s-a părut absolut vital să-l descoasem pe domnul Maciej Nowak pentru a înţelege mai bine cum se face că la alţii se vrea şi se poate, pe când la noi (până acum) încă nu.

[...]