Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Play... Cehov, la BBC Radio 3!

În zilele ce vin, excepţionalul BBC Radio 3 dedică programe speciale Jubileului Cehov, căci în ianuarie 2010 se împlinesc 150 de ani de la naşterea dramaturgului. Duminică 24 ianuarie, începând cu ora 20 (22, ora României), timp de 120 de minute, puteţi asculta o nouă versiune radiofonică a Livezii cu vişini (cu Sarah Miles în Ranevskaia şi Matthew Marsh în Lopahin), în regia lui Peter Kavanagh. Poate ar merita menţionată în egală măsură traducerea semnata Sasha Dugdale şi muzica originală compusă de Olga Thomas-Bosovskaya.

Ceva mai devreme însă, vineri 22 ianuarie, la 19.45, Ben Whishaw citeşte, timp de 20 de minute, un admirabil text al lui Alexander Kuprin, evocând ultimii ani de viaţă ai dramaturgului (când acesta s-a aflat, după cum se ştie, la Ialta). 

Şi două mărturii subiective, nu mai puţin interesante, vor fi prezentate luni 25 ianuarie şi marţi 26 ianuarie, de la ora  23. Mai întâi, cunoscutul actor Simon Russell Beale va povesti cum şansa de a juca Treplev în Pescăruşul, la Royal Shakespeare Company, i-a schimbat, în urmă cu 25 de ani, întreaga carieră. Apoi, dramaturgul Timberlake Wertenbaker îşi va mărturisi admiraţia citind o imaginară scrisoare de dragoste către autorul său preferat.

Toate programele mentionate sunt accesibile on-line.