Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Memoria obsedantului şantier de Andreea Dumitru (De la Shakespeare la Sarah Kane, spectacole 2000–2007, album aniversar, Teatrul Naţional Cluj)

[...]

Spre sfârşitul anilor ’90, spectacolele lui Mihai Măniuţiu – sofisticate, baroce, adevărate eseuri vizuale, şi totuşi nu mai puţin fragile în efemeritatea lor – impuneau la noi practica unui gen editorial mai puţin cunoscut. Trilogia dublului, concepută de Cipriana Petre, a părut un timp un gest extravagant, dovadă că fotografia de spectacol (la noi,rareori preţuită, arhivată, citată ca martor irecuzabil în procesul uitării) s-a regăsit mai degrabă în file de monografii răzleţe ori în caiete de sală cu circuit limitat decât în albume, cataloage şi alte produse „de lux“ menite să vorbească despre artişti şi scenă dincolo de sfera influenţei lor naturale.

[...]