Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Istorie şi memorie de Mircea Morariu (Istoria Teatrului Naţional „Mihai Eminescu“ Timişoara, 1945–2005 şi Amintiri tăcute de Mariana Voicu)

[...]

În răstimpul celei de-a XIV a ediţii a Festivalului Dramaturgiei Româneşti, care s-a desfăşurat în prima decadă a lunii octombrie 2008 la Timişoara, în principal în organizarea Naţionalului din localitate, au fost lansate două cărţi extrem de importante semnate de Mariana Voicu: Istoria Teatrului Naţional „Mihai Eminescu“ din Timişoara, 1945–2005 şi Amintiri tăcute. Ambele sunt documente de maximă relevanţă, menite să salveze ceea ce se mai poate salva din memoria nedrept de ciuruită a teatrului românesc. Să conserve fragmente de istorie. Amândouă au apărut în condiţii grafice excepţionale la Editura Brumar din localitate, o editură care, deşi părea până mai ieri specializată pe publicarea de poezie, a făcut o excepţie, de fapt încă o excepţie, în favoarea cărţii de teatru. Excepţie datorată directorului său, excelentul poet şi gazetar Robert Şerban. Nu pot decât să îl felicit pentru asta şi să îl îndemn la o nouă recidivă.

[...]