Revistă de cultură teatrală
editată de Fundația Culturală "Camil Petrescu"

A apărut numărul 4-5-6 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Teatrul azi”!

348 de pagini care vă vor stârni și în vacanță apetitul pentru teatru, în așteptarea marilor evenimente ale stagiunii 2015-2016. Numărul poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER și de la Teatrul „Bulandra”.

mai multe detalii

Arhiva Teatrul azi

Revista TEATRUL azi - Sumar Numarul 10-11-12/2014

Coperta Numarul 10-11-12/2014

Eveniment editorial

  • sumar nr. 10-11-12 (octombrie-noiembrie-decembrie)/ 2014 Actualitatea și memoria scenei românești în 316 pagini! Numărul triplu poate fi comandat on-line sau poate fi cumpărat de la sediul UNITER, de la Teatrul „Bulandra” și Teatrul Național București. Din luna octombrie vă puteți abona pe anul 2015!

Spectacole

  • „9 din 10” rămânem oameni...” de Oana Cristea Grigorescu Ideea spectacolului "9 din 10" (prima producţie teatrală semnată Asociaţia RECIPROCA şi primul spectacol realizat în totalitate în noul spaţiu clujean REACTOR de creaţie şi experiment), e simplă şi funcţională. Textul Anei Cucu-Popescu compune un puzzle cu extrase din cărţile motivaţionale, scrise în echipă pe parcursul repetiţiilor, regia Letei Popescu punându-le în situaţii scenice prin care denunţă absurditatea şi ridicolul lor. Spectacolul construieşte o piramidă în echilibru fragil din cărţi motivaţioanle, iar concursul televizat de cultură (motivaţională) dă bobârnacul final care face să se prăbuşească edificiul falsei stime de sine, falsului succes, falsei sociabilităţi, falsităţii în care trăim în general.